Tennistip december 2016

Door: Ivar Rovers
Communicatie
Zorg ervoor dat je altijd met je partner blijft praten tijdens de wedstrijd. Niet alleen de complimentjes bij goede ballen, maar ook tips/advies geven als je merkt dat iets niet lukt. Zorg ervoor dat jouw partner ervoor kan zorgen dat jij je goed voelt tijdens de wedstrijd.

Een voorbeeld: Tijdens een dubbel sta je aan net en de hele tijd voel je jezelf een schietschijf doordat de tegenstander aan het net veel ballen pakt en jij de ballen om je oren krijgt en nagenoeg zelf geen kans krijgt aan het net. Praat hierover met je medespeler en geef aan dat je wilt dat hij de ballen van achteruit wat dieper en scherper speelt zodat de tegenstander bij het net niet alles kan pakken en jij vanzelf meer kansen krijgt om ertussen te springen.

Een ander goed voorbeeld: Je bent aan het dubbelen en je hebt zelf het idee dat je als achterspeler de ballen goed diep houdt en druk zet, maar jouw medespeler bij het net is te passief en pakt naar jouw gevoel te weinig ballen. Zeg hier wat van zodat jij niet alles hoeft op te vangen.

Maak middels communicatie duidelijk wat je dwarszit zodat jouw medespeler dat ook in gaat zien, want als je niks zegt denkt een medespeler vaak dat ie het goed doet en dan is het jammer als hij dat achteraf pas hoort. Durf positieve kritiek te leveren, want jullie moeten samen de wedstrijd winnen.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!